• zwangerschapsyoga_3708w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3756w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3853w.jpg

Zwangerschapsyoga

Aanmelden

Ben jij in verwachting en wil je je zwangerschap ontspannen en vol vertrouwen beleven en ondertussen werken aan een goede conditie? En genieten van gezelligheid met andere (aanstaande) moeders? Kom meedoen met deze nuchtere en informatieve cursus en bereid je lichamelijk én mentaal goed voor op de bevalling!

In de ruime, goed geventileerde en koele studio, kunnen we ruimschoots aan de 1,5 m afstandsregel voldoen. Je kunt ook kiezen voor de cursus online met videolessen, in combinatie met privélessen en een privéles samen met je partner.

Omdat de lessen buiten zo goed "bevallen" op de mooie, beschutte plek, blijven we ook buiten oefenen.

Reader, geluidsbestanden en videolessen

De cursus heeft een duidelijke structuur en opbouw. De lesstof wordt ondersteund met een reader met theorie, videolessen en geluidsbestanden met ontspanningsoefeningen 

Je leert de verschillende fases van de bevalling herkennen, zodat je weet wat je het beste kunt doen met je ademtechnieken, houdingen en ontspanning.

Na de bevalling kun je samen met je groep of privé op afspraak babymassage leren en werken we aan je herstel met mama-yoga fitlessen.

Wat gaan we doen

Je leert de verschillende fases van de bevalling te herkennen. We oefenen de yoga-ademhalingstechnieken (géén puffen) en houdingen om je weeën op te vangen en de zeer effectieve, yogaperstechniek.

We doen oefeningen voor een goede algemene conditie en voor je rug en bekken, omdat deze lichaamsdelen het zwaarst belast worden tijdens de zwangerschap. We geven veel aandacht aan een goede houding voor staan, zitten en liggen, maar ook tips voor bukken, tillen en lopen. Als je al bekend bent met yoga, zul je oefeningen herkennen, in een aangepaste en verantwoorde zwangere versie. Overigens is ervaring met yoga niet nodig.

Elke les wordt afgerond met een ontspanningsoefening. Je krijgt een reader waarin je alle informatie en oefeningen nog eens na kunt lezen en geluidsbestanden, zodat je ook thuis kunt oefenen. 

De partnerlessen worden in overleg apart gepland.

Babymassage

Na de bevalling is er ook aandacht voor herstel en uitwisseling met de andere mama’s. De eerste les na de geboorte van je kindje is samen met je hele groep en jullie baby's. We leren dan de Indiase Shantala babymassage: een praktische massagemethode, waar moeder en kind veel plezier van kunnen hebben.
Ook is er een speciale mamayoga-les waarin je persoonlijk advies en op jou afgestemde oefeningen krijgt aangereikt voor het herstel na je bevalling.

De cursus ‘bevalt’ zo goed dat mama's bij een tweede zwangerschap graag weer de cursus doen; zelfs voor de derde keer en vierde keer!

Inschrijven

Begin september en eind oktober 2020 starten de eerstvolgende nieuwe cursussen  en in januari 2021.

Aanmelden

Adres

Studio Yoga Zwolle
Rijnlaan 25
8032 JZ Zwolle

t. 038 - 4215098
m. 06 307 63938

» info@yogazwolle.nl
» Meer gegevens

Volg ons via

Stel een vraag


 
 
Top