• zwangerschapsyoga_3708w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3756w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3853w.jpg

Zwangerschapsyoga

Juist tijdens een zwangerschap is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zwangerschapsyoga biedt oefeningen die je spieren sterker en soepeler maken: ervaring met yoga is niet nodig. Er is vooral aandacht voor die lichaamsdelen die nu extra worden belast: het bekken, de rug en de benen. Yoga kan ook veel voor je betekenen bij mentale voorbereiding op de bevalling: je leert te vertrouwen op je lichaam en je leert je te ontspannen. Ook de mindfulness-oefeningen dragen bij tot deze mentale voorbereiding. Een goede conditie voor lichaam en geest vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken, kun je de zwangerschap en bevalling bewuster en meer ontspannen beleven. Ook al doe je al aan yoga, dan zul je merken dat je nu hele andere yoga-oefeningen nodig hebt.  Je leert de verschillende fases van de bevalling te herkennen. Bovendien leer je met yoga-ademhalingstechnieken (géén puffen) je weeën op te vangen en de speciale, zeer effectieve, yogaperstechniek.

Elke les wordt afgerond met een uitgebreide ontspanningsoefening en een kopje thee. In de warme, sfeervolle studio liggen matjes en kussens voor je klaar, je hoeft niets mee te brengen.

Na de bevalling is er veel aandacht voor herstel en uitwisseling met andere moeders. De eerste les is samen met je hele groep en jullie baby's. We leren dan de Indiase Shantala babymassage: een praktische massage methode, waar moeder en kind veel plezier van kunnen hebben. Ook is er een speciale "moederyoga-les" waarin je persoonlijke oefeningen krijgt aangereikt voor het herstel van je bevalling. Met laatste twee lessen van de cursus, kun je kiezen uit het complete cursusaanbod van Studio Yoga Zwolle: poweryoga, yin yoga, hatha yoga, yoga nidra, ontspanningsyoga of mindfulness. 

Persoonlijke aandacht staat centraal.  

De lessen hebben een heldere, duidelijke structuur met elementen zoals Mindfulness-oefeningen en praktische tips. De lesstof wordt ondersteund met een handige reader en geluidsbestanden om thuis te oefenen. In de les samen met je partner, leert  je partner leert hoe hij of zij je kan ondersteunen bij de bevalling. Deze partnerles wordt in overleg apart gepland.

Nieuwe cursussen starten in november 2018:

maandag 5 november om 20:15 uur: laatste les voor de bevalling maandag 17 december 2018
woensdag 7 november om 19:00 uur: laatste les voor de  bevalling woensdag 19 december 2018
vrijdagochtend 9 november om 10:00 uur: laatste les voor de bevalling vrijdag 21 december 2018

In januari 2019:

maandag 7 januari om 20:15 uur: laatste les voor de bevalling maandag 25 februari 2019
woensdag 9 januari om 19:00 uur: laatste les voor de  bevalling woensdag 27 januari 2019
vrijdagochtend 11 januari om 10:00 uur: laatste les voor de bevalling vrijdag 29 januari 2019

De cursus bestaat uit 7 lessen inclusief een partnerles vóór de bevalling. En vier lessen na de bevalling: een les met babymassage, een moederyoga-fitles voor herstel en twee yogalessen of mindfulness naar keuze. De cursus kan per week worden verlengd. Het verschuiven of inhalen van een les is altijd mogelijk. Vergoeding van de kosten conform de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.
Kosten van totaal 11 lessen van vijf kwartier, inclusief downloads met geluidsbestanden, oefeningen en readers:  € 145,00.

Docente Carolyn van de Wijngaert heeft veel ervaring met het geven van Zwangerschapsyoga. Ze organiseert ook workshops voor verloskundigen en andere begeleiders.

Aanmelden

Adres

Studio Yoga Zwolle
Rijnlaan 25
8032 JZ Zwolle

t. 038 - 4215098
m. 06 307 63938

» info@yogazwolle.nl
» Meer gegevens

Volg ons via

Stel een vraag


 
Top