• zwangerschapsyoga_3708w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3756w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3853w.jpg

Zwangerschapsyoga

Aanmelden

Ben jij in verwachting en wil je je zwangerschap ontspannen en vol vertrouwen beleven? Kom je dan voorbereiden op de bevalling met de cursus Zwangerschapsyoga van Yoga Zwolle!

Tijdens een zwangerschap is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken, beleef je de zwangerschap en bevalling bewuster en meer ontspannen. Ervaring met yoga is niet nodig!

Onze cursus Zwangerschapsyoga is een vorm van hatha yoga met elementen van Mindfulness, Yin yoga en Mensendieck. De erkende yogadocente heeft bovendien veel kennis van bekkenproblematiek (zoals instabiliteit).

De cursus heeft een heldere opbouw en een vaste structuur. Er is geen instroom en uitstroom van cursisten, maar je oefent samen in een groepje met zwangeren die even ver in hun zwangerschap zijn als jij. Als je bijvoorbeeld 15 weken zwanger bent, heb je heel andere oefeningen nodig dan als je 35 weken zwanger bent. En er ontstaan vaak leuke – en blijvende – contacten tussen de (aanstaande) moeders.

Yoga en mindfulness kunnen veel voor je betekenen bij mentale voorbereiding op de bevalling. Bij Yoga Zwolle leer je om te vertrouwen op je lichaam en hoe je je bewust kunt ontspannen. Een goede conditie voor lichaam en geest vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte van je kindje.

Wat gaan we doen

Je leert de verschillende fases van de bevalling te herkennen. We oefenen de yoga-ademhalingstechnieken (géén puffen) en houdingen om je weeën op te vangen en de zeer effectieve, yogaperstechniek.

We doen oefeningen voor een goede algemene conditie en voor je rug en bekken, omdat deze lichaamsdelen het zwaarst belast worden tijdens de zwangerschap. We geven veel aandacht aan een goede houding voor staan, zitten en liggen, maar ook tips voor bukken, tillen en lopen. Als je al bekend bent met yoga, zul je oefeningen herkennen, in een aangepaste en verantwoorde zwangere versie,

Elke les wordt afgerond met een ontspanningsoefening en een kopje thee met gelegenheid tot vragen stellen. Je krijgt een reader waarin je alle informatie en oefeningen nog eens na kunt lezen en geluidsbestanden, zodat je ook thuis kunt oefenen. In de warme, sfeervolle studio liggen matjes en kussens voor je klaar, je hoeft niets mee te brengen.

De partnerlessen worden in overleg apart gepland.

Babymassage

Na de bevalling is er ook aandacht voor herstel en uitwisseling met de andere mama’s. De eerste les na de geboorte van je kindje is samen met je hele groep en jullie baby's. We leren dan de Indiase Shantala babymassage: een praktische massagemethode, waar moeder en kind veel plezier van kunnen hebben.
Ook is er een speciale mamayoga-les waarin je persoonlijk advies en op jou afgestemde oefeningen krijgt aangereikt voor het herstel na je bevalling.

De cursus ‘bevalt’ zo goed dat mama's bij een tweede zwangerschap graag weer de cursus doen; zelfs voor de derde keer en vierde keer!

Inschrijven

In maart en mei 2020 starten de eerstvolgende nieuwe cursussen.

Aanmelden

Adres

Studio Yoga Zwolle
Rijnlaan 25
8032 JZ Zwolle

t. 038 - 4215098
m. 06 307 63938

» info@yogazwolle.nl
» Meer gegevens

Volg ons via

Stel een vraag


 
 
Top