• zwangerschapsyoga_3708w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3756w.jpg
  • zwangerschapsyoga_3853w.jpg

Zwangerschapsyoga

12 LESSEN VOOR € 145,00
Je kunt altijd je les inhalen, omdat er op meerdere tijdstippen per week les is.

Juist tijdens een zwangerschap is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken, beleef je de zwangerschap en bevalling bewuster en meer ontspannen.

Onze cursus Zwangerschapsyoga is een vorm van hatha yoga met elementen van Mindfulness, Yin yoga, Mensendieck en veel deskundigheid over bekkenproblematiek (zoals instabiliteit) Ervaring met yoga is niet nodig. Yoga kan veel voor je betekenen bij mentale voorbereiding op de bevalling evenals mindfulness. Je leert te vertrouwen op je lichaam en je leert je te ontspannen. Een goede conditie voor lichaam en geest vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte.

De cursus heeft een heldere opbouw en een vaste structuur. Er is geen instroom en uitstroom van cursisten, maar je oefent samen in een groepje met zwangeren die even ver in de zwangerschap zijn als jij. Je hebt als je bijvoorbeeld 15 weken zwanger bent, heel andere oefeningen nodig dan als je 35 weken  zwanger bent. En er ontstaan vaak leuke - en blijvende - contacten tussen de (aanstaande) moeders.

De cursus  "bevalt" zo goed dat mama's bij een tweede zwangerschap graag weer de cursus doen; zelfs voor de derde keer en vierde keer!

Je leert de verschillende fases van de bevalling te herkennen. We oefenen de yoga-ademhalingstechnieken (géén puffen) en houdingen om je weeën op te vangen en de zeer effectieve, yogaperstechniek.

Elke les wordt afgerond met een ontspanningsoefening en een kopje thee met gelegenheid tot vragen stellen. Je krijgt een reader waarin je alle informatie en oefeningen nog eens na kunt lezen en geluidsbestanden,zodat je ook thuis kunt oefenen. In de warme, sfeervolle studio liggen matjes en kussens voor je klaar, je hoeft niets mee te brengen.

Na de bevalling is er ook aandacht voor herstel en uitwisseling met andere moeders. De eerste les is samen met je hele groep en jullie baby's. We leren dan de Indiase Shantala babymassage: een praktische massage methode, waar moeder en kind veel plezier van kunnen hebben. Ook is er een speciale "moederyoga-les" waarin je op persoonlijk advies oefeningen krijgt aangereikt voor het herstel van je bevalling. Je kunt kiezen uit het complete cursusaanbod van Studio Yoga Zwolle: poweryoga, yin yoga, hatha yoga, yoga nidra, ontspanningsyoga en mindfulness. 

De partnerlessen worden in overleg apart gepland.

Nieuwe cursussen starten in januari en maart 2019:

maandag 7 januari om 20:15 uur
woensdag 9 januari om 19:00 uur
vrijdagochtend 11 januari om 10:00 uur

maandag 4 maart om 20:15 uur
woensdag 6 maart om 19:00 uur
vrijdagochtend 8 maart om 10:00 uur

De cursus bestaat uit prenatale lessen inclusief een of twee partnerlessen, een les met babymassage, een moederyoga-fitles voor herstel en yogalessen naar keuze uit het complete lesaanbod: hatha yoga, ontspanningsyoga, yin yoga en poweryoga.

Vergoeding is mogelijk omdat de docent een erkend yogadocent is en conform de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.
Kosten van totaal 12 lessen van anderhalf uur, inclusief downloads met geluidsbestanden, oefeningen en readers:  € 145,00.

Docente Carolyn van de Wijngaert heeft veel ervaring met het geven van Zwangerschapsyoga. Ze organiseert ook workshops voor verloskundigen en andere begeleiders.

Aanmelden

Adres

Studio Yoga Zwolle
Rijnlaan 25
8032 JZ Zwolle

t. 038 - 4215098
m. 06 307 63938

» info@yogazwolle.nl
» Meer gegevens

Volg ons via

Stel een vraag


 
 
Top