• h_0988w.jpg
  • h_0962w.jpg
  • h_0904w.jpg

Satyananda yoga

Alle yogacursussen van Studio Yoga Zwolle worden volgens de hatha yoga traditie gegeven van de Bihar School of Yoga in India, of hebben veel elementen van deze oorspronkelijke èn levende yoga.

Satyananda Yoga is een internationaal bekend yogasysteem, ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati (1923 – 2009) en zijn opvolgers, waarin oefeningen zijn opgenomen uit zeer oude overgebleven bronnen en aangepast aan de behoeften van deze tijd.

Satyananda Yoga bevat oefeningen uit de oorspronkelijk overgeleverde praktijk: 
asana's (yogahoudingen en oefeningen om lichaam en geest in balans te brengen
pranayama (ademoefeningen) om te werken met energie
Yoga Nidra (een methode voor complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning
meditatie (bewustworden van gedachten, mentale activiteiten tot rust brengen van de geest
Yoga Lifestyle (leren en stimuleren van het toepassen van yoga in het dagelijkse leven)

Satyananda Yoga bevat ook Hatha Yoga en Raja Yoga,en past ook Jnana Yoga (het pad van weten), Bhakti Yoga (het pad van hart en emotie) en Karma Yoga (het pad van dienen) toe. Hierdoor kun je yoga in alle aspecten van je leven toepassen, al naar gelang de behoeften, ter bevordering van spirituele groei. Satyananda Yoga is een stap voor stap-benadering die de hele persoon betreft, niet alleen het lichaam.

De nadruk wordt gelegd op het ontwikkelen van aandacht, en beoefenaars worden gestimuleerd meer aspecten van zichzelf te leren kennen door yoga. Verandering ontstaat als een natuurlijk proces, door consequente en regelmatige beoefening met volledige aandacht en niet door het forceren van lichaam en/of geest.

Satyananda Yoga hangt geen dogma of geloof aan. Het voorziet iedereen, ongeacht sociale achtergrond, ras, politieke richting of geloof van “gereedschap” voor gezondheid, rust en inspiratie in zijn of haar leven. Beoefenaars van Satyananda Yoga zijn van alle leeftijden, condities en achtergronden.

 

AANMELDEN
Top