Yoga Nidra

Yoga Nidra

De yoga nidra les begint met rustige yin yoga- oefeningen. Het tweede deel van de les bestaat uit een volledige yoga nidra oefening.

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een diepgaande systematische methode voor een complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het begrip Yoga Nidra komt uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden: yoga betekent verbinding en éénpuntige concentratie en nidra betekent slaap. Tijdens de beoefening van yoga nidra lijkt het alsof men slaapt, maar het effect werkt door op de diepere lagen van het bewustzijn en onderbewustzijn. Men bevindt zich op de grens tussen waken en slapen.

Met Yoga Nidra bereikt met een diepe staat van ontspanning door met de aandacht naar binnen te keren, los te zijn van de prikkels die van buiten naar binnenkomen. Als het bewustzijn wordt gescheiden van externe prikkels en van slaap, wordt het enorm krachtig en kan het worden ingezet voor vele doeleinden, zoals bijvoorbeeld om de  geheugenscapaciteit uit te breiden, kennis en creativiteit te vergroten en om je persoonlijkheid of karaktereigenschappen te veranderen.

Aanmelden

 

Yoga nidra workshops voor yogadocenten

Ben je een yogadocent, of yogadocent in opleiding en wil je deze bijzondere ontspanningstechniek tot in de puntjes leren? Kijk dan bij Workshops op deze website.

 

Yoga vormen

Top