• h_3289w.jpg
  • h_3266w.jpg
  • h_3272w.jpg

Yoga voor kinderen

Nog nooit eerder kregen kinderen zoveel impulsen te verwerken en is de druk van buitenaf zo groot dan in de tijd waarin we nu leven. Yoga helpt kinderen, net als volwassenen om bij zichzelf te blijven, binnen de eigen mogelijkheden en grenzen. Alle kinderen kunnen aan yoga doen en genieten van de rustgevende en heilzame werking van yoga. Op een manier die kinderen aanspreekt, worden de yogahoudingen en -oefeningen aangeboden. Net als bij volwassenen helpt yoga voor een beter (zelf)bewustzijn en zelfvertrouwen.

Kinderyoga is een speelse hatha yoga vorm die afgestemd is op het ontwikkelingsniveau van het kind. Het belangrijkste in de kinderyoga is dat de kinderen zich veilig voelen, plezier hebben, waarbij ze ervaren dat iedereen goed is zoals die is met zijn eigen kwaliteiten.

Vaste onderdelen in de lessen zijn yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, visualisatie en meditatie.

Yoga leert kinderen zich bewust te worden van zichzelf en het versterkt de motorische ontwikkeling, de creativiteit, het zelfvertrouwen en de concentratie. Tevens leren kinderen spanningen los te laten en grenzen te herkennen en aan te geven.
                         

NIEUWE CURSUSSEN starten op woensdag 4 september om 15:00 uur voor 4 jaar tot en met 8 jaar en om 16:00 uur voor 9 jaar tot en met 12 jaar:
7 lessen van drie kwartier voor € 50,00*

Lesdata:
woensdag  4 september
woensdag 11 september
woensdag 18 september
woensdag 25 september
woensdag   2 oktober
woensdag   9 oktober
woensdag  16 oktober

woensdag  23 oktober herfstvakantie

Gediplomeerd kinderyogadocente Sandra Ekkelkamp gaat lesgeven volgens de Kidsyoga methode: dit is kinderyoga gebaseerd de oorspronkelijke en levende yoga traditie van de Bihar School of Yoga in India. Zij is sinds september terug van een studiejaar yoga in India en heeft de opleiding Teacher Training Course voltooid in de Sivananda ashram in Uttarkashi.

Dit houdt in dat de kinderyoga les uitgebalanceerd en compleet is en zorgvuldig voorbereid.

* Voor twee kinderen van hetzelfde gezin: 7 lessen voor 80 euro (20 euro korting)

Aanmelden/info: info@yogazwolle.nl of onderstaand formulier.


 Jongen
 Meisje
 Ja
 Nee
 
 
Top