• h_1280w.jpg
  • h_4033w.jpg
  • h_4020aw.jpg
  • h_3433w.jpg

Mindfulness in de (mantel)zorg

Wie in de zorg werkt, of mantelzorger is, is dagelijks actief bezig met compassie: de zorg voor een ander vraagt vanzelfsprekend medeleven, vriendelijkheid, aandacht en begrip. Juist daarom is het belangrijk dat jij als zorgende jezelf niet vergeet. Het zorgen voor een ander vraagt veel van je. Wanneer je gestrest raakt, veel piekert en energie tekort komt, beïnvloedt dat de zorg die je de ander kunt bieden. Het welzijn van jou als zorgende is direct verbonden met het welzijn en de tevredenheid van de zorgverlener of patiënt.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat (mantel)zorgers en zorgwerkers minder fysieke en psychische stress ervaren en meer voldoening halen uit hun werk na het volgen van een MBSR-training (zie o.a. Sapiro, International Journal of Stress Management).

Mindfulness in Zwolle is gespecialiseerd in Mindfulness afgestemd op (mantel)zorgers. Na de training ervaren mantelzorgers vaak indrukwekkende veranderingen in kwaliteit van leven.

http://www.rug.nl/news-and-events/video/archive/unifocus/mindfulness-voor-mantelzorgers

Hoe zinvol is deze mindfulnesstraining voor (mantel)zorgers?

1) Tijdens de cursus leer je om met aandacht te zien wat er nu is, in plaats van wat is geweest of straks moet.

2) Je leert oordelen over jezelf, cliënten of degene(n) voor wie je zorgt te laten voor wat ze zijn.

3) Je leert te begrijpen hoe je geest werkt. Zo oefen je zelf invloed uit op je gevoel van welzijn en je gezondheid en    ondersteun je je werkzaamheden als (mantel) zorger.

 

Aanmelden

Yoga vormen

Top