Workshops

Yoga Nidra voor docenten

In 2017 heeft Carolyn van de Wijngaert in een team van gekwalificeerder Satyananda yoga teachers, geassisteerd bij trainingen aan erkende yogadocenten in de specifieke Yoga Nidra ontspanningstechniek. Yoga Nidra komt oorspronkelijk uit de rijke Satyananda Yoga traditie van de Bihar School of Yoga in India.
Ook heeft zij Yoga Nidra technieken van andere tradities en diverse ontspanningstechnieken bestudeerd.

Ben je een gediplomeerd yogadocent en wil je graag alles weten over yoga nidra en de verschillen en overeenkomsten van meerdere ontspanningstechnieken?  Meld je dan aan voor informatie of deelname aan deze unieke serie workshops, speciaal voor yogadocenten. Wil je informatie over de inhoud van het programma, stuur een e-mail naar info@yogazwolle.nl.

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een diepgaande systematische methode voor een complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het begrip Yoga Nidra komt uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden: yoga betekent verbinding en éénpuntige concentratie en nidra betekent slaap. Tijdens de beoefening van yoga nidra lijkt het alsof men slaapt, maar het effect werkt door op de diepere lagen van het bewustzijn en onderbewustzijn. Men bevindt zich op de grens tussen waken en slapen.

Met Yoga Nidra bereikt men een diepe staat van ontspanning door met de aandacht naar binnen te keren, los te zijn van de prikkels die van buiten naar binnenkomen. Als het bewustzijn wordt gescheiden van externe prikkels en van slaap, wordt het enorm krachtig en kan het worden ingezet voor vele doeleinden, zoals bijvoorbeeld om de  geheugenscapaciiteit uit te breiden, kennis en creativiteit te vergroten en om je persoonlijkheid of karaktereigenschappen te verbeteren.

Data en locatie serie workshops yoga nidra voor docenten

Een serie van 5 workshops op de zaterdag vanaf oktober 2018

Locatie: Studio Yoga Zwolle, Rijnlaan 25, 8032 JZ Zwolle

Lestijd: zaterdag 10:00 tot 16:00 uur

Certificaat: erkenning door de Vakvereniging Yogadocenten Nederland wordt aangevraagd

Data: 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 17 november en 1 december 2018

Kosten; € 495,00 inclusief btw,  syllabus met achtergrondinformatie, theorie en geluidsbestanden

Boek: Yoga Nidra, Swami Satyananda Saraswati, Yoga Publications Trust, Munger, Bihar, India

 


 Ja
 Nee
 Ja
 Nee
 
 
Top