• h_0895w.jpg
  • h_4106w.jpg
  • h_3526w.jpg

Docente Yoga Zwolle

Mijn naam is Carolyn van de Wijngaert

Ik ben opgeleid door de Stichting Yoga en Vedanta, destijds in Amsterdam. Deze opleiding is erkend door de Nederlandse en Europese federatie van yogaleerkrachten.

Ik geef met veel plezier full time les en doe mijn werk met hart en ziel. Ik geef niet alleen les, maar volg zelf ook regelmatig specialisaties en bijscholingen in yoga en meditatie "the best way to learn is to teach". Zo heb ik recentelijk de opleiding yin yogadocent voltooid aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

Ik ben begonnen met de docentenopleiding van de Stichting Yoga en Vedanta, daarna heb ik specialisaties gevolgd zoals Zwangerschapsyoga, Poweryoga www.poweryoga.nl en Kinderyoga www.kidsyoga.nl

In augustus 2011 ben ik geslaagd als Satyananda yogadocent. Daarvoor heb ik de Integration Course in Portugal www.vedantananda.com en Londen www.syclondon.com gevolgd. Van 2007 tot 2009 heb ik Satyananda yogatrainingen gevolgd aan the Bihar School of Yoga in India, zoals deze yogaschool officieel genaamd is.

Ik ben geslaagd voor de opleiding tot Mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness www.InstituutvoorMindfulness.nl en lid van de vakvereniging VMBN, hoogste categorie, waardoor vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk is. Inmiddels heb ik al tientallen MBSR- trainingen verzorgd, en stimuleer ex-deelnemers hun beoefening te continueren en te verdiepen met de mindfulness compassietraining en yoga.

Net als met yoga, ben ik gereisd naar de oorspronkelijke bron van Mindfulness. In augustus 2014 kreeg ik de kans om in retraite te gaan bij Thich Nath Hanh, de leermeester van Jon Kabat-Zinn. Deze grote leermeester, Meester van Mindfulness en Compassie heeft me diep ontroerd. De Mindfulnesstrainingen die ik geef, zijn geïnspireerd door zijn oefeningen die ik geleerd heb. Ik wil net als bij yoga, de oorsprong van de mindfulness en wijsheid respecteren en geef de trainingen vanuit de bron.

Yoga vormen

Top